Balíček ovocné Etiopie si pro vás připravila norská pražírna Tim Wendelboe. Sladkost a šťavnatost přesně tyto dvě charakteristiky od této výběrovky můžete očekávat. Sladkou chuť zastávají jahody spolu se zralým mangem, které podporuje i šťavnatou chuť červených hroznů.
Tatmara je jedna z nejkrásnějších kávových plantáží, kde káva roste v původním lese. Negussie na své farmě nepoužívá žádná minerální hnojiva ani agrochemikálie a kontrola plevele se provádí ručně. Na farmě bývá vždy skvělá úroda, což je pravděpodobně způsobeno zdravou lesní půdou bohatou na půdní biologické látky, které rostlinám dodávají živiny. Kávy jsou komplexní, plné chuti, jelikož rostou pomalu ve stínu stromů se zdravou a bohatou půdou.
Suchá metoda je nejstarším zpracováním kávy. Tento proces je často využívaný v oblastech, kde májí problém se zásobou nebo s dodávkou vody. Proto je tato metoda nejvíce využívaná v Africe, konkrétně například v Etiopii, Kongu nebo Ugandě. Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1800 - 2100 m n. m.
- Producent: Negussie Tadesse