Balíček ovocné Etiopie si pro vás připravila francouzská pražírna Terres de café. Sladkost a šťavnatost přesně tyto dvě charakteristiky od této výběrovky můžete očekávat. Sladkou chuť zastává kakao spolu s kořením. Ovocnější chuť tomu dodají lesní plody a nakonec florální aroma.
Tatmara je jedna z nejkrásnějších kávových plantáží, kde káva roste v původním lese. Negussie na své farmě nepoužívá žádná minerální hnojiva ani agrochemikálie a kontrola plevele se provádí ručně. Na farmě bývá vždy skvělá úroda, což je pravděpodobně způsobeno zdravou lesní půdou bohatou na půdní biologické látky, které rostlinám dodávají živiny. Kávy jsou komplexní, plné chuti, jelikož rostou pomalu ve stínu stromů se zdravou a bohatou půdou.
U honey zpracování třešně po sběru putují do loupačky jako při promyté metodě. Stroj je ale v tomto případě nastavený tak, aby po odstranění slupky zanechal na zrnku o něco více dužiny. Následně je káva přenesená na patio nebo postele k sušení. Zde se kávová zrna suší se zbytky dužiny, která na nich zůstala po loupání. Ta na povrchu zasychá a vzniká lepkavá vrstva. Z tohoto důvodu je zásadní důkladné a časté obracení. Zrna mají tendenci se k sobě hodně lepit a je zde riziko vzniku nechtěných procesů. Díky delšímu kontaktu dužiny se zrnem jsou kávy hodně sladké, plnější, ale zachovávají si jiskrnou aciditu. Tento způsob zpracování byl původně vyvinutý v Brazílii jako experiment za účelem vyprodukování kávy s vysokou kvalitou a skvělou chutí za využití minimálního množství vody.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.