LYV Coffee přináší Etiopii The Sirius s opravdu neobvyklým chuťovým profilem. V šálku ucítíte lískooříškový krém, citrony, slad, bílé víno a jogurt.
Příběh této rodiny začali dva bratři, Asefa a Mulugeta Dukamo, z oblasti Bensa-Sidama. Bratři pomáhali svým rodičům a sousedům s pěstováním kávy a byli odhodláni ukázat potenciál kávy z jejich země a regionu. Dnes, po více než 15 letech, vybudovali rodinnou firmu, která hraje významnou roli v produkci, sklizni a exportu kávy regionu Sidama. Rodina Dukamo nyní spravuje 3 farmy, 42 promývacích stanic, 6 suchých mlýnů a spolupracuje s více než 2500 farmáři, kteří dodržují osvědčené postupy pěstování kávy, čímž zajišťují udržitelnost a dohledatelnost.
Naše loty pocházejí z farmy Daye Bensa a mokrého mlýna Shantawene. Farma a mlýn se nacházejí v kávovém regionu Sidama, 10 km od města Daye v Etiopii, uprostřed přírodních lesů a původních stromů starých přes 200 let. Kávy rostou ve stínu těchto stromů na farmě. Práce na farmách jsou převážně vykonávány místními obyvateli pod dohledem členů rodiny Dukamo, kteří zdědili stejnou vášeň pro pěstování kávy jako jejich rodiče a byli vyškoleni, aby se připojili k rodinnému podniku.
Neobvyklou chuť dodává této kávě experimentální zpracování s názvem Natural Mead Amharica. Tento proces spočívá v anaerobním kvašení s "Tej" (tradiční etiopské medové víno). Tej je tradiční sladké medové víno, které v minulosti pili králové. (nejedná se tedy o medový proces, ale spíše o anaerobní kvašení se sladkým medovým vínem).
- nadmořská výška: 1900 - 2000 m n. m.