Výběrová káva Etiopie TURE WAJI z holandské pražírny Manhattan Coffee Roasters je charakteristická tóny jahod, borůvek a zralých hrušek.
Ture Waji, známý pod jménem „The King of Guji“, je vlastníkem Sookoo Coffee, která se nachází v oblasti Woredas v Uraga a Shakisso. Má silné vazby na půdu, její komunitu a zemědělce, protože vyrostl v regionu. Po studiích začal jako exportní a farmářský manažer na kávové farmě svého bratrance. Ture Waji vyžaduje čas mezi sklizněmi, aby vzdělával farmáře o správných zemědělských postupech a pomohl zlepšit kvalitu jejich třešní. Jeho společnost poskytuje půjčky před sklizní zemědělcům, kteří například musí platit práci za údržbu na farmě, jako je odplevelení a výsadba. Spekuluje se, že tento přístup k financování by měl znamenat, že drobní zemědělci musí méně čerpat ze svých rodinných příslušníků, včetně jejich dětí. Zemědělci obvykle dodávají třešně do mycí stanice v noci, takže je minimalizována možnost kvašení mezi odpolední sklizní a dodávkou v noci. Na stanici třešně stále procházejí rozsáhlým procesem třídění. Zatímco je káva ještě čerstvá, rozloží se na afrických postelích a suší se na slunci. Stanice udržuje maximální hustotu vrstvy 4 cm a pohybuje třešněmi po postelích 6 krát denně. Tím se minimalizuje možnost nadměrného kvašení nebo vady. Celková doba sušení pro šarže vyrobené pomocí protokolu zpracování Sookoo Coffee je 21–28 dní.
- Stanice: Raro Nansebo
- Producent: Držitelé malých farem
- Oblast: Guji, Urago
- Nadmořská výška: 2100 - 2350 m. n. m.
- Zpracování: Naturální
- Odrůda: Heirloom