Tahle káva je jako slunné etiopské ráno – svěží, jemná a plná energie. Etiopie Worka od pražírny The Naughty Dog vás nadchne svou dokonale vyváženou chutí, která kombinuje jiskřivou svěžest citronu, krémovou strukturu karamelového fondánu a elegantní dochuť černého čaje. Je to káva, která umí být osvěžující i jemná zároveň, perfektní jak pro filtr, tak i pro šťavnaté espresso. Pražírna The Naughty Dog si vybírá jen ty nejzajímavější loty a vždy praží s důrazem na chuťový charakter každé kávy.
Pochází z proslulého regionu Yirgacheffe, který je synonymem pro výběrovou etiopskou kávu. Kávovníky tu rostou ve vysokých nadmořských výškách 2100 – 2200 m n. m., kde pomalé zrání třešní pomáhá rozvinout jejich jedinečný chuťový profil. Typické jsou pro ně květinové a citrusové tóny, které se často pojí s medovou sladkostí a jemnou čajovou dochutí. O pečlivé zpracování se stará Worka Gedeb, jedna z nejrespektovanějších mycích stanic v oblasti, kde se soustředí na precizní promyté zpracování, které v kávě zachovává její jasnost a svěžest.
Káva je zpracována promytým (washed) procesem, který je v Etiopii dlouholetou tradicí. Třešně se ručně sbírají, zbavují slupky a poté fermentují 24–48 hodin, aby se odstranily zbytky dužiny a zvýraznila se jejich citrusová acidita. Po důkladném propláchnutí v horské pramenité vodě se zrna suší na afrických postelích, kde pracovníci pravidelně otáčejí každou várku, aby se zajistilo rovnoměrné schnutí.
- Nadmořská výška: 2100 - 2200 m n. m.