Výběrová káva Etiopie WOSASA z italské pražírny Gardelli Specialty Coffees je charakteristická tóny jasmínu, borůvek, rebarbory, mandlí a mléčné čokolády.
Wosasa je název vesnice v oblasti Raro Nensebo Kebele. Lot nese název vesnice, kde žije se svými rodinami dvacet pět zemědělců, kteří na tento lot přispěli a všichni pěstují odrůdu Gibirrina/Serto, jež vyniká vysokou odolností vůči chorobám. Farmáři pěstují kávu ve stínu domorodých stromů. Zemědělce, kteří přispívají na tento lot, školí v agronomii a posklizňových postupech pan Ture Waji, kterému se pro jeho významnou práci s farmáři v oblasti přezdívá "král Guji". Odhaduje se, že v Etiopii existuje něco mezi šesti a deseti tisíci odrůdami kávy. A vzhledem k tomuto kolosálnímu číslu nebyly dosud provedeny genetické testy, které by kupujícím umožnily odrůdu rozlišit. To z etiopské kávy dělá opravdu zajímavou záhadu, protože každá vesnice nebo město může mít potenciálně jinou odrůdu, která může mít velmi jedinečné vlastnosti.
Tato šarže je zpracována naturální metodou a třešně se před sušením na afrických záhonech omyjí a nechají plavat, aby se tak oddělila defektní zrna. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Někteří producenti využívají betonové podlahy, jiné plody suší na tzv. afrických postelích. Jsou vyvýšené a umožňují lepší proudění vzduchu, čímž urychlují proces sušení. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se mechanicky očistí zrnka od dužiny se slupkou a následně je káva připravena na export.
Nadmořská výška: 2100 - 2350 m n. m.