První rande, nebo dlouhotrvající vztah? S Flirtem od Doubleshotu je to jedno. Tahle super káva potěší každého, kdo s filtrem rád flirtuje. Je šťavnatá, sladká a krémová. Každé rande s touto kávou bude trochu jiné, bezpochyby si ho ale užijete! Čeká vás kávový zážitek plný vybalancovaných chutí se sladkostí medu a čokolády a jemnými tóny sušených meruněk.
A navíc si ho můžete užít kdekoliv. Stačí jen zalít horkou vodou a vychutnáte si šálek skvělé filtrované kávy, ať už jste na treku nebo na vodě. Individuálně balené sáčky po 5 kusech jsou naplněné 13 g kávy.
Káva Etiopie Bule Hora pochází z regionu známého svou bohatou kávovou tradicí, kde se pěstují odrůdy s jedinečným charakterem. Díky promytému zpracování si tato káva uchovává jemnou, vyváženou chuť. Její svěží, květinová vůně a příjemná acidita dělají z každého šálku osvěžující zážitek, který je zároveň elegantní a komplexní. Na druhé straně, Kostarika Macho je káva z oblasti známé svou vynikající kávovou produkcí. Také podstoupila promyté zpracování, což jí dává čistou, svěží chuť. Káva je velmi vyvážená, s příjemnou aciditou, která jí dodává živost, ale zároveň si zachovává plné tělo. Kombinace těchto dvou káv nabízí fascinující kontrast mezi africkou jemností a středoeamerickou harmonií, což je ideální pro ty, kdo si užívají komplexní a osvěžující šálky.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, zrna se nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do promývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů - dužiny. Nakonec se zrnka nechají odležet v sudech na několik dní, čímž si získají výborné aroma, které ovšem nepřebíjí chuť výsledné kávy. Tato zrnka jsou vyvážená, sváteční a navodí perfektní vánoční atmosféru.