Pod pojmem Geometry se neschovávají složité matematické vzorce, ale jednoduše úžasná káva z Onyx Coffee Lab. Jedná se o promytý blend Etiopie a Kolumbie, který si můžete připravit jako filtr i espresso. V šálku na vás čeká chuť zralých červených bobulí, peckového ovoce a jemnost čaje earl grey.
V pražírně Onyx Coffee Lab mají specifický přistup k vytváření blendů. Místo tradičního spojení káv, hledají spojení chutí. Nejprve si tedy nastavili cíle a jakou kávu vlastně chtějí vytvořit, její konkrétní chuťový profil. Následuje časově náročný proces mixování a cuppingů, dokud se nenajde ta pravá kombinace. Geometry má být totiž celoročně kávou, která přinese vždy podobný zážitek, i když se složení bude měnit každé tři měsíce.
V tomto konkrétním blendu je Etiopie zástupcem ovoce a komplexnosti. Kolumbie naopak dodává sirupovou sladkost a chuť fermentovaného ovoce. Obě kávy byly zpracovány promytou metodou, aby byly chutě co nejvýraznější a nejčistší.
Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství k sušení. Zrnka jsou při tom neustále otáčena a prohrabována, zakrývána před rosou a deštěm, aby nepodléhala plísním a hnilobám. Po cca 14 dnech se zrnka přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již zrnka rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.
- Nadmořská výška: 1950–2100 m n. m.