Výběrová káva Guatemala Eduard Martin z pražírny Coffee Source je zajímavá charakteristikou jablek, toffee a kakaových bobů.
O kávě slovy pražírny:
Novou sezónu čerstvé sklizně z Guatemaly začínáme kávou od šikovného farmáře Eduarda Martina. Tahle Guatemala z farmy Petatan má příjemnou balance, střední aciditu připomínající jablka a zároveň příjemnou sladkost světlého karamelu.
Farmář Eduardo Martin zdělil svoji farmu – Finca Petatan po svém otci a jeho prarodičích. Od té doby uběhlo dost času a na farmě se zlepšili jak pěstitelské praktiky, tak i procesy zpracování kávy.
Vše začalo začátkem čtyřicátých let, když Eduardův děda koupil kousek země hluboko v horách v oblasti Huehuetenango. Po pár měsících se rozhodl, že vysází v dané oblasti kávovníky. Protože nabídka kávových odrůd nebyla v té době taká pestrá, začal ve spolupráci s firmou, která mu poskytovala technické zázemí, sázet kvalitní odrůdu Maragogype. Díky podpoře se tak Eduardo naučil, jak se o kávovníky starat, sklízet a zpracovávat je. Jak roky plynuly, farma se rozrostla a do pěstování se zapojil i zbytek rodiny. Dnes je většina stromů, které Eduardo vysázel, již nahrazená převážně Bourbonem nebo Caturrou, kterým se daří v daném mikroklimatu více.
- Farma / farmář: Finca Petatan / Eduardo Martin
- Nadmořská výška: 1550 – 1800 m.n.m.
- Odrůda: Caturra, Bourbon
- Acidita: střední