Výběrová Guatemala z polské pražírny Heresy vás dostane svou intenzivní ovocností! Můžete se těšit na šálek s jemnou aciditou tropického a bobulovitého ovoce a sladkostí peckového ovoce. Káva má zkrátka plně ovocné a sladké tělo. Ideální pro každého, kdo miluje ovocné a komplexní kávy. Užijte si tento lahodný zážitek i vy!
Tato výběrová káva odrůdy Caturra pochází z farmy El Oregano, kterou vede manželský pár Diana a Hector Ovalle. Farma se nachází v guatemalském regionu Huehuetenango, kde teplé dny a chladné noci vytvářejí ideální podmínky pro pěstování kávy. Tyto teplotní výkyvy napomáhají k vyšší koncentraci cukrů v kávových třešních a zároveň omezují výskyt nemocí a škůdců. Plantáž je zavlažována systémem retenčních nádrží a vodou z nedaleké řeky, což přispívá k produkci kávových zrn výjimečné kvality. Na farmě se kávové třešně sbírají výhradně ručně a následně se přímo zde zpracovávají naturální metodou. Po sklizni se třešně rozloží na africké sušící postele, kde jsou pravidelně prohrabávány a otáčeny, aby sušení probíhalo rovnoměrně. Díky pečlivému zpracování a jedinečnému terroiru získává káva plné sladké tělo a bohatý chuťový profil.
Při naturální metodě se třešně po sběru suší celé na slunci i se slupkou a dužinou. Obvykle se k sušení využívají vyvýšené africké postele, dokud se vlhkost nezredukuje na požadovanou úroveň, u této kávy probíhalo sušení zhruba 25 dní. Naturální proces zpracování dodává kávě intenzivní ovocné tóny, sladkost a tělo, které má často výrazné tóny připomínající bobulové ovoce nebo tropické plody.