Výběrová káva Guatemala LA MORA z britské pražírny Method Coffee Roasters je charakteristická tóny pomeranče, rozinek a karamelu.
La Mora je malá farma o rozloze 2 ha, poblíž města San Antonia Huista. Majitel, Eduardo Pablo Lorenzo, žil a pracoval ve Spojených státech po mnoho let, což mu umožnilo ušetřit peníze za nákup pozemku, na kterém nyní žije a hospodaří. Kořeny Eduarda jsou v Altos v Guatemale, hovoří jedním z místních mayských jazyků a jeho rodina je v oblasti dobře známa svými ekologickými pracovními postupy. O kávách Eduarda jsme se poprvé dozvěděli v roce 2019, kdy jsme sídlili v San Antonii, malém městě v Huehuetenangu. Jsme potěšeni, že můžeme sdílet letošní kávu od La Mora, což je zásluha tvrdé práce Eduarda - kvalita v šálku ukazuje vše, co máme na kávách z tohoto regionu rádi.
- Producent: Eduardo Pablo Lorenzo
- Oblast: Huehuetenango
- Zpracování: promyté (washed)
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.
- Odrůda: Catuai, Caturra, Bourbon