Připravte se na sladkou a ovocnou explozi v každém doušku této vynikající kávy od pražírny Concept Coffee Roasters. Tato voňavá káva původem z Guatemaly byla zpracovaná metodou anaerobic natural, díky které v šálku nabízí tropickou sladkost s jasnými tóny pomeranče a ananasu, doplněnou jemnými květinovými vůněmi a sladkým vanilkovým závěrem. Ochutnejte tuto ovocnou bombu i vy!
Počátky společnosti Finca la Senda, kterou v současnosti provozuje Arnoldo Pérez Melendez se svou ženou Marií Eugenií Escobarovou, sahají do 40. let 20. století, kdy Arnoldův otec začal pěstovat kávu v oblasti Aldea el Socorro v Acatenangu. Finca se rozprostírá od hranic vesnice až k hoře Balám, což je v rodném jazyce kopec Jaguár. Káva se zde pěstuje v nadmořské výšce od 1 550 do 1 970 metrů, zatímco příroda si jde svou cestou dál po svahu a respektuje jedinečnou biosféru. Káva se sklízí na ploše 27 hektarů. Arnoldo zasvětil celý svůj život kávě, oblíbenému produktu, který živil jeho rodinu i mnoho rodin v tomtéž regionu, protože všichni jeho zaměstnanci (14 během roku, přibližně 70 během sklizně) jsou zdejší obyvatelé. V posledních desetiletích se Arnoldo věnuje zemědělství a dodává kávu místnímu družstvu. Tento dlouholetý model se nečekaně změnil v roce 2017, kdy ho navštívil obchodník s výběrovou kávou a kávový poradce.
Ihned po sklizni se zralé třešně nejprve omyjí, aby se odstranily všechny nečistoty, a rovnou se vloží do nerezové nádrže, která se obvykle používá k výrobě vína. Nádrž je uzavřena a její teplota je regulována na přibližně 18 °C. Třešně pak fermentují anaerobním způsobem po dobu přibližně 40 hodin, poté se odstraní dužina a káva se suší na afrických postelích ve stínu po dobu 6 až 8 týdnů.
- Nadmořská výška: 1550 - 1970 m n. m.