Máme tu nějaké milovníky arašídového másla? Pokud ano, zbystřete. Vítáme totiž potěšení, které představuje arašídová bomba PEANUT BUTTER! Dvojitá dávka Guatemaly: Las Brisas z Jalapy a Buena Vista z Huehuetenanga se harmonicky mísí v espresso plné krémových a oříškových tónů. Radost z každé lahodně mazlavé lžičky; tahle limitka vás jednoduše nadchne!
Tohle kafe oslavuje všechny lahodné lepkavé lžičky, které se nacházejí v různých ořechových máslech, a experimentuje nejen s chutí, ale i se strukturou. Výsledkem je super zábavné a extra chutné espresso v limitované sérii. Espresso Peanut Butter, které odráží sladkou oříškovou chuť pralinek, arašídových křehkých oříšků a tyčinek Snickers a bohatou krémovou chuť v ústech, vás donutí sáhnout po dalším!
Složení:
- 50% Guatemala BUENA VISTA
Tato káva pochází z farmy Buena Vista, kterou vlastní a provozuje Marta Neli Dominguez a její rodina. Nachází se v blízkosti města Petatan v regionu Huehuetenango a název doslova vznikl kvůli ohromujícímu pohledu z její farmy. Zrnka byla zpracována promytou metodou zpracování.
Marvin Carias z farmy Las Brisas koupil svůj první pozemek v regionu Jalapa v roce 1990. V průběhu desetiletí přikupoval další pozemky, aby farmu rozšířil a získal větší výnosy kávy. Marvin věří, že jeho kávový obchod poroste současně se zlepšováním kvality kávy a používáním organických a udržitelných hnojiv. Své kávovníky pěstuje v nadmořské výšce 1 700 m n. m. ve stínu dubů, borovic, avokád a původních stromů.
Recept:
Abyste dosáhli krémové, arašídové a máslové textury v kombinaci s výraznými chutěmi pralinek a tyčinky Snickers v závěru, upravila pražírna jejich běžný doporučený recept.
Pro Peanut Butter tak doporučují připravit o něco kratší a intenzivnější šálky s použitím poměru 1:1,5
- Dávka: 18 g
- Výtěžek: 27 g
- Čas extrakce: 30 - 35 sekund