Milovníci nasládlého espressa zbystřete! Tahle magická zrnka z prosluněné Guatemaly spolu totiž přináší typickou sladkou chuť v šálku, na kterou jsme zvyklí! Konkrétně se můžete těšit na šťavnatost zralých lesních plodů, sladkost medu a sirupovitý finiš. Mňam!
Farma San Carlos má rozlohu 16 hektarů a patří stejným producentům jako Villa Estela a San Ignacio. Tyto tři farmy jsou historické významné a nacházejí se mezi ruinami, obchody a restauracemi v centru La Antigua v Guatemale. O tuto farmu se stará Josué z Los Volcanes. Mistrovskému Josué vděčí farmy za plný potenciál produkce té nejkvalitnější výběrovky. Carlos Durán byl zakladatelem těchto farem v roce 1850 a předával je své rodině po různé generace až do dnešních dnů. Tato farma patří k nejstarším v regionu a místní obyvatelé označují tento terroir za "magický".
Hlavní odrůdy, které se na této farmě pěstují, jsou 100 až 135 let staré odrůdy Bourbon. Tyto rostliny byly pěstovány, obhospodařovány a prořezávány tak, že se v určité výšce, (přibližně průměrné výšce guatemalského domorodce) ohýbají a rostou směrem k zemi, přičemž mnohé z nich se nyní vrcholky dotýkají země. Tento způsob pěstování je převážně určen k tomu, aby sklízeči mohli dosáhnout na všechny třešně, aniž by se růst této vzácné odrůdy zbrzdil. Trik, jak udržet odrůdu tak dlouho produktivní, spočívá v tom, že se rostliny sklízejí každý rok střídavě. Největší zajímavostí této farmy je totiž délka sklizňové sezóny, která začíná v prosinci, někdy dokonce v listopadu a trvá až do dubna. Většina farem v této oblasti sklízí pouze od ledna do března. Jak se jim daří dosáhnout tak dlouhé lukrativní sezóny, zůstává záhadou, protože nikdo v okolí na to zatím nedokázal přijít.
- Nadmořská výška: 1.550 - 1.900 m n. m.
- Farma: San Carlos