Výběrová káva Guatemala SAN PATRICIO EL LIMON z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny karamelu, čokolády a limetky.
Samotná farma má rozlohu osmnáct hektarů a leží v nadmořské výšce mezi 1350–1850 metry nad mořem. Farma produkuje hlavně Caturra a Bourbon, ale nedávno také začala pěstovat SL28, H1, H3, Maracaturra, Maragogype, Geisha, Pacamaras, Caturras a Catuaí. Kromě toho bylo kolem celé farmy vybudováno přibližně 8 vodních nádrží, aby byla zachována tato životně důležitá tekutina a pomohla zajistit udržitelnost farmy.
Obětavost a péče věnovaná každému kroku výroby se odráží v tom, že rodina provozuje vlastní mokrý mlýn, takže může separovat různé šarže a mít kontrolu nad kvalitou kávy. Jsou schopni zpracovávat mnoho šarží současně a uchovávat sběry, procesy a odrůdy v samostatných dnech na svých vlastních pozemcích. Mokrý mlýn je také přínosem pro místní komunitu, protože sousedé v regionu Palencia také vozí svou kávu do mlýna ke zpracování.
Farmy, se kterými se pracuje v Guatemale, při zpracování honey obvykle používají střední nastavení (Red Honey). Nicméně, chtěli zkusit black honey. Některé třešně tedy byly zbaveny slupky, zatímco některé zůstaly nedotčené. To znamená, že jde o jakýsi hybrid procesu Black Honey x Naturalní proces. Ty se pak nechaly na terasách třináct dní, což je přibližně stejně dlouho, jako zde suší své promyté kávy.
- Nadmořská výška: 1.350 - 1.850 m.n.m.
- Producent: Guadalupe Alberto 'Beto' Reyes Aguilar