Perfektně slaďounký šálek kávy si můžete připravit ze zrnek VIDES FAMILY, která napražili v Meron Roasters. Sladké, sirupové tělo odhalí tóny zralých švestek, brusinek a karamelu. V ocásku kávy narazíte na lehkou svěžest červených jablek a šípku. Chuťová kombinace, která vás jen tak nepřestane bavit.
Farmu Finca la Bolsa koupil v roce 1958 Jorge Vides, významný lékař. Do té doby se na pozemku vůbec nepěstovala káva. La Bolsa se v roce 2002 zúčastnila soutěže Cup of Excellence a umístila se na druhém místě se skóre 94,98. La Bolsa se nachází mezi dvěma horami, které zajišťují velmi stabilní a vlhké mikroklima. To v kombinaci s půdou bohatou na vápenec dává kávě jedinečný profil se zvýšenou tělnatostí a jablečnou a citrusovou kyselostí. Káva se fermentuje 18 až 24 hodin, poté se očistí od zbytku dužiny, třídí se v kanálech a namáčí se přes noc.
Lot s názvem Piedra Azul je součástí produkce farmy El Rincon, kterou vlastní rodina Vides. Název je odvozen od modrých kamenů, které se nacházejí v řece poblíž pozemku, kde se káva pěstuje. El Rincon je součástí Finca la Bolsa.
Tato káva se zpracovává anaerobní promytou metodou. Anaerobní nebo poloanaerobní káva se fermentuje za minimálního nebo žádného přístupu kyslíku. Nejčastěji se kávové třešně (naturálně zpracované nebo promyté) na dobu fermentace uzavírají do sudů nebo zapečetěných pytlů. Účelem této metody zpracování je vnést do kávy nové chutě, které by se jinak při použití "ortodoxnějších" metod zpracování neobjevily.
- Nadmořská výška: 1400–1800 m n.m.