První blend z této pražírny je kombinací káv z Guatemaly a Brazílie, chutná skvěle s mlékem, ale hlavně jako espresso. Očekávejte velice pitelné, lehko nastavitelné kafčo se skvělou krémovou texturou, plným tělem a sladkými tóny sušených švestek, pražených lískových oříšků s příjemnou kakaovou dochutí.
Brazílie BRIOSCHI FAMILY (40 %)
Jakmile se rodina Brioschi v roce 1950 přistěhovala z Itálie do Brazílie, začala pěstovat kávu. V roce 1985 začal Anacleto Brioschi s pomocí Antonia, Reginalda a Gilberta pěstovat na farmě výhradně kávu a upustil od pěstování jiných plodin. Do roku 1999 se jim podařilo zakoupit loupačku, aby ještě více zlepšili kvalitu a zapojili do provozu farmy všechny prvky přípravy kávy. V současné době je na farmě vysázeno 20 000 stromů odrůdy Arabica, které se skládají převážně z odrůd Catucai a Red a Yellow Catuai.
Kdykoli je to možné, účastní se rodina Brioschi místních školení, kurzů a seminářů, aby zlepšili svou kvalitu. V současné době se podílejí na dobrovolném výzkumu producentů ve Federálním institutu Espirito Santo. Částečně díky tomuto a dalším kurzům našli způsoby, jak zlepšit hnojení, prořezávání a posklizňové techniky. Celkově lze říci, že jejich kvalita rok od roku roste a nyní jsou schopni pravidelně produkovat kávu ohodnocenou 84-85 body.
Guatemala EL SENDERO (60 %)
Tato káva je směsí káv od drobných pěstitelů z oblasti Huista v Hueuetenangu, kteří jsou členy družstva El Sendero. Družstvo El Sendero poskytuje podporu a informace pěstitelům kávy v okolí Concepcion Huista v regionu Huehuetenango. Družstvo vzniklo v roce 2016 a rychle se rozrostlo. V současné době slouží 659 členům, z nichž 350 produkuje kávu. Družstvo nyní provozuje vlastní příjmový sklad, aby svým členům usnadnilo přístup jejich vysoce kvalitní kávy na trh.