Hledáte spojení lahodné kávy, rumových pralinek a chutí perníčků? Pokud ano, tak tento Honduras je pro vás ta správná volba! Zachumlejte se do peřin s knížkou a vychutnejte si espresso z této skvělé kávy od Dos Mundos.
Ana Cecilia Estévez zdědila svou vášeň pro kávu po svém otci, který byl také producentem kávy a naučil svou dceru vše o pěstování kávy, když byla ještě velmi mladá. Inspirována úspěchy svého otce, Ana velmi tvrdě pracovala, aby si splnila svůj sen – vlastnit pozemek. V roce 2012 získala vlastní farmu v Corquín, Copán, kde pěstuje odrůdy catuaí, lempira a IHCAFE 90.
Po dosažení určité cukernatosti (nad 20 BRIX), se zralé kávové třešně sklízejí ručně. Poté jsou převezeny do zpracovatelského závodu k promytí. Následně jsou promyté třešně nasypány do polypropylenových pytlů a uzavřeny na 72 hodin. V pytlích se třešně karbonicky macerují, což znamená, že je k nim přidán oxid uhličitý, který pomáhá chemickým procesům uvnitř plodů a kávová zrna získají čisté chutě. Na závěr celého procesu jsou kávová zrna usušena, dokud nedosáhnou dokonalé vlhkosti pro export.
- Nadmořská výška: 1200 m n.m.
- Farma: Finca Ana
- Farmářka: Ana Cecilia Estévez