Výběrová káva Honduras ARUCO z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny karamelu, rozinek, červeného rybízu, hnědého cukru, lískových ořechů a kakaa.
Honduras má skvělé podmínky pro produkci velmi dobrých káv: vysoká nadmořská výška, vulkanické a úrodné půdy, ideální klima a spousta odborných znalostí. Aruco je mladé družstvo založené v roce 2010 ve městě Corquin v západním Hondurasu. Pojmenováno je po řece, která zde teče. Hlavním cílem je společné školení co se týče nových kultivačních metod, finanční nezávislosti a přímé vztahy se zahraničními kupujícími. V současné době má stovky členů z celého regionu Copan, ale většina z nich je stále soustředěna kolem města Corquin. Všichni farmáři družstva nechávají zpracovávat své mikrošarže v Aruco Mill, aby je centralizovali a měli větší kontrolu. Káva sušena na afrických postelích pod přísným dohledem a při kontinuálním měření vlhkosti.
- Farmář: Aruco Cooperative
- Oblast: Gualme Area of Corquin, Copan
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1450 m n.m.
- Odrůda: Caturra, Catuaí
- Aroma: Mandle, fík, kakao
- Acidita: Citron, pomeranč
- Cuppingové scóre: 85
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)