Pražírna
Coffea Circulor
|
Země původu
![]() |
Region
Corquin
|
Použití
Filtr
|
Způsob zpracování
Promyté
|
Chuťový profil
Červený rybíz, Hnědý cukr, Kakao, Karamel, Lískové oříšky, Rozinky |
Cuppingové skóre
85/100
|
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
|
Metoda přípravy
Aeropress,
Chemex,
Chytráček,
French Press,
Hario V60,
Vacuum Pot
|
Výběrová káva Honduras ARUCO z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny karamelu, rozinek, červeného rybízu, hnědého cukru, lískových ořechů a kakaa.
Honduras má skvělé podmínky pro produkci velmi dobrých káv: vysoká nadmořská výška, vulkanické a úrodné půdy, ideální klima a spousta odborných znalostí. Aruco je mladé družstvo založené v roce 2010 ve městě Corquin v západním Hondurasu. Pojmenováno je po řece, která zde teče. Hlavním cílem je společné školení co se týče nových kultivačních metod, finanční nezávislosti a přímé vztahy se zahraničními kupujícími. V současné době má stovky členů z celého regionu Copan, ale většina z nich je stále soustředěna kolem města Corquin. Všichni farmáři družstva nechávají zpracovávat své mikrošarže v Aruco Mill, aby je centralizovali a měli větší kontrolu. Káva sušena na afrických postelích pod přísným dohledem a při kontinuálním měření vlhkosti.
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"