Od pražírny Tim Wendelboe přichází jedinečná výběrová káva Caballero Batian. Tato sladká a hladká káva překvapí svými výraznými tóny mléčné čokolády, voňavých květin a kyselých červených plodů. Kávu charakterizuje jemná acidita, která se skvěle doplňuje s její sladkostí, což vytváří harmonický a lahodný šálek. Tato káva je ideální pro espresso, a tak ji doma můžete prohnat vaším kávovarem nebo moka konvičkou.
Kávu produkují Marysabel Caballero a Moises Herrera na své farmě v regionu Chinacla, La Paz v Hondurasu. Odrůda Batian, což je keňský hybridní kultivar, byl na této farmě zasazen před několika lety. Díky skvělým výsledkům, které tento kultivar přináší, se Marysabel a Moises rozhodli rozšířit jeho pěstování. Tento rok se pražírně podařilo zakoupit větší množství této výjimečné kávy, která nás zaujala svými květinovými a ovocnými tóny, doplněnými sladkým čokoládovým zakončením.
Promyté zpracování této kávy začíná ručním sběrem zralých třešní, které jsou pečlivě tříděny. Po sběru jsou třešně odslupkovány a pomocí mechanického odstraňovače je odstraněna část dužiny. Následně probíhá fermentace přes noc, po které je zbytek dužiny odstraněn čistou vodou ve speciálních promývacích kanálech. Po promytí je přebytečná voda z kávy odstraněna odstředivě a káva je připravena k sušení. Sušení probíhá pomalu na vyvýšených postelích pokrytých stínícími sítěmi, aby bylo zajištěno rovnoměrné sušení. Po dosažení optimální vlhkosti jsou zrna skladována v hermeticky uzavřených pytlích, než jsou připravena k exportu do Norska do pražírny.