Honduras CABALLERO - espresso

od Tim Wendelboe

Napsat první hodnocení
Momentálně vyprodáno

Typ balení:

 
Pražírna
Tim Wendelboe
Země původu
Honduras výběrová káva Honduras
Region
La Paz
Odrůda
Catuai
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Sušené ovoce, Čokoláda, Lískové oříšky
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Espresso, Moka konvička

Výběrová káva Honduras CABALLERO z norské pražírny Tim Wendelboe je charakteristická tóny sušeného ovoce, čokolády a oříšků.

Marysabel Caballero a její manžel Moises Herrera vlastní a spravují 17 farem v oblasti La Paz. Marysabelin otec Don Fabio Caballero zdědil velké pozemky v Marcale a okolí po svém otci, který byl jedním z průkopníků v pěstování kávy v Hondurasu. Reputace rodiny je silná a díky jejich progresivnímu přístupu k zemědělství a kvalitní produkci se stala nejpozoruhodnější rodinou, u níž se nakupuje káva v Hondurasu. Caballerové jsou extrémně oddaní ekologické udržitelnosti svých farem. Spousta jejich energie a soustředění jde na zlepšení půdy jejich farem, aby se zajistilo zdravé prostředí pro růst jejich kávovníků. Do zpracování a segmentace farmy byly investovány obrovské peníze. Marysabel a Moises jsou mezinárodně vysoce uznávaní pro svou vynikající kávu. Spolupracují s mistry světa a odborníky na kávu, aby neustále zvyšovali kvalitu. Není tedy překvapením, že rodina Caballero vyhrála Cup of Excellence v Hondurasu.

Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích. Po fermentaci je dužina oddělena od zrníčka a půjde snáze dolů. Tady se dostáváme ke kroku, kvůli kterému tuto metodu nazýváme právě promytá. Káva se z tanků přesune do přemývacího kanálu, kde se omývají zrnka s vodou a odstraňují se z nich poslední zbytky cukrů – dužiny.

  • Producent: Marysabel Caballero & Moises Herrera
  • Sklizeň: únor 2022

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5792 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice