Vítejte ve světě výběrové kávy Caballero SL28 od Tima Wendelboa, jedinečný požitek pro milovníky kávy, který vás ohromí svou lahodností a jemnými tóny. Tato káva, pěstovaná v Hondurasu z kultivaru známého především z Keni, nabízí jemnou, ale přesto bohatou chuť s nádechem mléčné čokolády, červených bobulových plodů a bylin.
Příběh této kávy začíná na farmě Marysabel Caballero a Moisese Herry, umístěné v idylickém regionu Chinacla v La Paz v Hondurasu. SL28, tradičně pěstovaný v Keni pro své výjimečné vlastnosti, byl zvolen z důvodu své vysoce kvalitní chuti a vysokého výnosu. Marysabel a Moises, s láskou a pečlivostí, využívají tradičních metod pěstování a zpracování kávy, včetně ručního sběru a pečlivého třídění zralých třešní od nezralých. Tato péče zajišťuje, že každé zrnko kávy je plné chuti a kvality.
Zpracování kávy Caballero SL28 zahrnuje několik klíčových kroků. Po ručním sběru třešní následuje odstranění dužiny a částečné odstranění sladkého klihu pomocí mechanického mucilage removeru. Následuje fermentace přes noc, po které se zbývající klih omyje čistou vodou v mycím kanálu, čímž se odstraní méně kvalitní zrna. Po mytí se voda odstraní centrifugou a káva je připravena k sušení. Káva se suší pomalu na vyvýšených postelích pod stínovými sítěmi, což zajišťuje rovnoměrné vysušení a zachování kvality. Po usušení je káva uložena v hermeticky uzavřených GrainPro sáčcích, než bude vyloupaná, zabalena do vakuových balíčků a odeslána do Norska. Tento pečlivý proces zpracování zajišťuje, že každý šálek kávy Caballero SL28 je skutečným zážitkem plným bohatých chutí a aromat.