Pražírna Candycane si pro vás připravila novinku El Durazno, které je pravým rajským potěšením pro vaše chuťové buňky! Tato jedinečná káva, pražená na filtr, pochází z farmy Francisca Velasqueze, která se nachází v oblasti Intibucá v Hondurasu. Ponořte se do vůně čerstvě utržených třešní, sladkého marcipánu a výrazných tónů verbeny. Ponořte se do této úchvatné kávové symfonie!
Francisco Velasquez začal svou farmářskou dráhu v roce 2009, kdy si splnil svůj sen a zakoupil první hektary půdy. Francisco se rozhodl zaměřit nejen na kvalitní produkci kávy, ale i na udržitelné zemědělství, které šetří přírodu a zlepšuje životní podmínky jeho rodiny i pracovníků na farmě. Káva, kterou pěstuje, patří do kategorie SHG (Strictly High Grown), což znamená, že roste ve vyšších nadmořských výškách, kde má ideální podmínky pro rozvoj její jedinečné chuti. Díky této nadmořské výšce získává jeho káva jemnou, osvěžující kyselost a bohatší, komplexnější chuťový profil, který si získal srdce milovníků kávy po celém světě.
Káva je zpracovaná mokrou metodou (washed), která zvýrazňuje čistotu a jemnost její chuti. Po sklizni, která probíhá od ledna do května, jsou třešně pečlivě zpracovány ve vodních mlýnech a sušeny na slunci, což zaručuje stabilitu a kvalitu výsledné kávy. Tato metodika odráží nejen tradici, ale také odhodlání farmářů v Intibucá dosáhnout nejvyšší kvality a nabídnout milovníkům kávy to nejlepší.
- Nadmořská výška: 1700 m.n.m.
- Farma a producent: El Durazno, Francisco Velasqueze