Výběrová káva Honduras EL NARANJO ze slovenské pražírny Coffeein je charakteristická tóny sušeného tropického ovoce, karamelu, bílého rumu, tamarindu a hořké čokolády.
Hugo Herman Lopez je farmářem 3. generace a kávě se věnuje od útlého věku. Narodil se na farmě a své potomky také vychovává na farmě. El Naranjo živí jeho a jeho rodinu. Jako většina farmářů v Hondurasu zpracovává kávu promytou metodou, ale vliv Carlose Estéveze, specialistu na experimentální kávy, se dotkl i jeho. Hugo se rozhodl, že vyčlení určitou část úrody a zpracuje ji experimentální metodou, a to 90-hodinovou macerací a následně vysuší na slunci. Po ruční selektivní sklizni se třešně umyjí a dají macerovat na 90 hodin do speciálních barelů. Po maceraci se třešně dají sušit na "africké postele" na přímé slunce na 10 - 13 dní. Po vysušení se zrna očistí a zabalí do pytlů, kde káva odpočívá dalších 30 dní.
- Farma: El Naranjo
- Farmář: Hugo Herman Lopez
- Region: Corquin, Copan
- Odrůda: Parainema
- Zpracování: 90-hodinová macerace, Naturální
- Nadmořská výška: 1200 m n. m.
- Půda: vulkanická, bohatá na minerály
- Sklizeň: 2020