Výběrová káva Honduras EL TRIUNFO ze slovenské pražírny Concept Coffee Roasters je charakteristická tóny rybízového vína, pomerančů a kakaových nibsů.
Luis Beltran Alvarado Molina je majitelem farmy El Triunfo o rozloze 10 hektarů v nadmořské výšce 1200 metrů v oblasti LasPacayas. Corquin, Copan. Luis vystudoval agronomii na univerzitě a poskytuje velkou podporu ostatním členům kooperace Arucas. Již několik let pracuje na zlepšení produkce pomocí inovativních agronomických technik. Tento rok tvrdě pracoval na výběru třešní a zaznamenal obrovské zlepšení kvality jako výsledek jeho práce. Pěstitelé dostanou za své mikroloty přibližně 70% ceny FOB.
Tento naturálně zpracovaný lot, který byl před sušením macerovaný po dobu 90 hodin a byl sušený na vyvýšených postelích. Celé zpracování se uskutečňuje v Arucas s cílem centralizovat a lépe kontrolovat proces, aby se vytvořily jednotné postupy, ale také aby se snížilo riziko pro výrobce. Mlýn se nachází v nadmořské výšce 800 m.n.m, což poskytuje sušší a stabilnější klima na sušení kávy ve srovnání s farmami, kde může být počasí méně předvídatelné. V mlýně zhodnotí třešně (změří Brix) a rozhodnou o zpracování pro kávu. Třešeň se očistí, umyje a potom floatuje, aby se odstranily všechny nedozrálé bobule (metoda, kdy třeně plavou na vodní hladině). V případě macerace jsou třešně umístěny do sudů, které jsou uzavřeny, aby se vytvořilo prostředí bez kyslíku, ve kterém třešeň pokračuje v kvašení. V sudech se monitoruje teplota a udržuje se kolem 22 - 25 ° C.
- Producent: El Triumf
- Nadmořská výška: 1.200 m.n.m.