Výběrová káva Honduras HUGO CHINCHILLA ze slovenské pražírny Goriffee Roastery je charakteristická tóny kakaových bobů, skořice a donutů.
Farmáři Hugo Chinchillovi se podařilo připravit opravdu skvělou kávu espresso. Tato káva je plná vánočních chutí, cukroví a koření, jako je hřebíček a skořice. Na základě toho jsme okamžitě věděli, že to bude ideální espresso pro zpříjemnění svátečních chvil nebo jako dárek pro někoho blízkého.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
Caturra je přírodní mutací odrůdy Bourbon. Byla objevena na plantáži ve státě Minas Gerais v Brazílii někdy mezi lety 1915 a 1918. Caturra částečně vedla k intenzifikaci pěstování kávy prostřednictvím hustší výsadby, často na plném slunci, která se v regionu uskutečnila ve druhé polovině 20. století. Caturra je také známá tím, že je jedním z rodičů takzvané rodiny odrůd "Catimor". Různé linie kávovníku Timor Hybrid byly zkříženy s Caturrou, aby vznikla zakrslá rostlina s odolností vůči rzi. Mezi příklady odrůd Catimor patří např: Costa Rica 95, Catisic, Lempira a IHCAFE 90.
- Nadmořská výška: 1700 m n. m.
- Producent: Hugo Chinchilla