Pro milovníka kávy s mlékem si v pražírně Kmen Coffee Roasters připravili parádní kombinaci chutí. Krásně smetanové až máslové cappuccino na vás čeká v šálku Honduras NORMA IRIS FIALLOS. Chutná po těch nejvyzrálejších višních, máslových sušenkách a Mon Cheri. Zkrátka pohlazení na jazyku.
Norma Iris Fiallos vlastní farmu San Rafael v Los Limos v oblasti Copan. Norma je jedna z nejinovativnějších producentů v této oblasti a pěstuje kromě odrůd Parainema a Lempira, ze kterých je náš lot, také Bourbon, Catuai a Maragogype. Kávovníky jsou skryté ve stínu větví v borovicových lesích, které okyselují půdu a dodávají kávě jedinečný chuťový profil.
Veškerá produkce z farmy se vozí do zpracovatelského závodu Aruco, kde je podrobena přísným kontrolním procesům. Aruco leží v 800 m n. m., kde je stabilnější počasí oproti vyšší nadmořské výšce, ve které se farma nachází. Díky tomu se kávě dostane lepší kontrole nad sušením. Kávové třešně jsou roztříděny podle kvality a následně se rozhodne o dalším postupu v závislosti na prostoru a podle toho, jak farmář třešně sklidil. Třešně se očistí a dají do vody, aby se odstranily všechny nezralé. Následně kávu přenesou na vyvýšená lůžka, kde ji po dobu 20-30 dní suší a každou hodinu obrací. Naturální metoda přináší v šálku plné hutné tělo a sladkost zralého ovoce a pralinek. Zároveň je šetrnější k životnímu prostředí, jelikož se při ní spotřebuje jen malé množství vody.