Jsou dny, kdy si chcete dopřát šálek dobrého filtru, aniž by vás nakopl. Přesně pro tyto chvíle přišli v pražírně Square Mile s bezkofeinovou kávičkou z Hondurasu. Šálek této kávy ukrývá příjemné ovocné tóny červeného jablka společně se šťavnatým aroma zlatých rozinek. Tahle kávička potěší zejména milovníky ovocných káv. Nenechte si proto ujít příležitost dát si super kafe třeba i večer.
Renato Sánchez se svou farmou přináší do světa kávy unikátní zkušenost. Nachází se v oblasti Lempira v Hondurasu a v nadmořské výšce 1750 metrů nad mořem, což představuje ideální podmínky pro pěstování kávy. Renato, který je ve spolupráci s Beneficio San Vicente, vedeným Benjaminem Pazem, se věnuje suchému mletí a marketingu. Jejich snahy jsou zaměřeny na vytváření káv s vynikajícími profily, které často vyhrávají kvalitní soutěže. Práce s Renatem a jeho farmou je vzrušujícím novým krokem pro známý mlýn a přináší nové perspektivy do známého kávového regionu.
Po klasickém zpracování následuje proces zbavení kofeinu - Sugar Cane Decaf. Káva nejprve prochází napařováním při nízkém tlaku, aby se odstranil pergamen. Poté se naloží do horké vody, aby zrna nabobtnala a změkla. To pak připraví kávu na hydrolýzu kofeinu, který je navázán na soli kyseliny chlorogenové v kávě. Kávová zrna jsou několikrát promývána ethylacetátovým rozpouštědlem (získaným fermentací cukrové třtiny), který na sebe váže kofein tak, aby bylo množství na požadované úrovni. Jakmile je tento proces dokončen, musí být káva před přechodem do závěrečných beden očištěna od zbývajícího ethylacetátu pomocí tlakové páry. Odtud je přesunuta do vakuových sušících bubnů, kde je odstraněna voda dříve používaná k navlhčení zrn a zrnka se suší na konečnou hodnotu 10-12 % vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.