Výběrová káva Indie BALMAADI z irské pražírny 3fe je charakteristická tóny ostružin, pražený mandlí a černého čaje.
Jedná se o opravdu speciální kávu od biodynamické pěstitelky Unnamalai Thiagarjen. V odlehlém regionu vybudovala soběstačný systém, včetně výroby vlastního kompostu a postřiků na listy. Unnamalai pěstuje Kent & S795, dvě odrůdy, které jsou poměrně běžné v Indii, ale ne mimo ni, a jsou pro nás rozhodně nové. Pokud chcete zkusit něco nového, vyzkoušejte určitě tuto kávu.
Co je to biodynamické zemědělství?
Jedním z hlavních principů biodynamického zemědělství je pohled na farmu jako na živoucí bytost a umožnit ji být soběstačnou, kdykoliv je to možné. Biodynamické zemědělství je podle svých příznivců zároveň ekologické. Rozdíl spočívá v tom, že vedle používání organických hnojiv a zásad etického přístupu vůči chovaným zvířatům, ochraně životního prostředí, a udržení biodiverzity, doporučil Rudolf Steiner (rakouský filosof, který popsal tuto metodu) speciální biodynamické preparáty, které podle jeho vize zlepší úrodnost půdy a odolnost plodin vůči chorobám a škůdcům. Největší důraz je kladen na použití těchto preparátů při přípravě kompostu a použití měsíčního kalendáře pro výsev a výsadbu biodynamických plodin v optimálním období.
- Nadmořská výška: 1.200-1.830 m.n.m.
- Producent: Unnamalai Thiagarjen
- Farma: Balmaadi Estate