Výběrová káva Indie BALMAADI z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny rozinek, marcipánu a třešňového džemu.
Káva pocházející z této farmy byla oceněna cenou Flavor of India, Fine cup award 2004 jako nejlepší káva z Indie a též jako nejlepší arabika z regionu Nilgiris. Káva je pěstována dle principů biodynamického zemědělství. Většinou je Indická odrůda Kent velmi agresivní, ale tahle je požehnána sladkým karamelovým závěrem a komplexním tělem, jenž vyzvedává tuto kávu nad ostatní z Indie. Suché aroma se vyznačuje sladkou květinovou vůní. V mokrém aroma naleznete slad, skořici pepř, zemitost lesní půdy. V šálku je výrazná, ale příjemná citrusová kyselost, lze v něm najít chuť pečeného koláče a broskví. Tělo je střední dáno zpracováním kávy jenž bylo provedeno suchou cestou. Doznívání je dlouhé a měkké.
Co je to biodynamic(ké zemědělství)?
Jedním z hlavních principů biodynamického zemědělství je pohled na farmu jako na živoucí bytost a umožnit ji být soběstačnou, kdykoliv je to možné. Biodynamické zemědělství je podle svých příznivců zároveň ekologické. Rozdíl spočívá v tom, že vedle používání organických hnojiv a zásad etického přístupu vůči chovaným zvířatům, ochraně životního prostředí, a udržení biodiverzity, doporučil Rudolf Steiner (rakouský filosof, který popsal tuto metodu) speciální biodynamické preparáty, které podle jeho vize zlepší úrodnost půdy a odolnost plodin vůči chorobám a škůdcům. Největší důraz je kladen na použití těchto preparátů při přípravě kompostu a použití měsíčního kalendáře pro výsev a výsadbu biodynamických plodin v optimálním období. Biodynamické zemědělství se dívá na pěstování zemědělských plodin, chov zvířat a zemědělského hospodaření všeobecně jako na součást kosmických procesů a počítá s vlivem planet, hvězd, Měsíce, Slunce, souhvězdí a jejich umístění ve zvěrokruhu
- Producent: Unnamalai Thiagarajan
- Oblast: Nilgiris, Tamil Nadu
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1200 - 1830 m n.m.
- Odrůda: Kent, S-795
- Cupping score: 87