Asman Arianto je pořádná třešňová bomba pro vaše pákové espresso. Pražírna BeBerry se nebojí odvážnějších káv a tento balíček vám ukáže, že i vy byste měli popustit uzdu intenzivně ovocným espressům. Jako mnoho správných Indonésií vám tato kávička zalije šálek salvou třešní doplněnou rumovými pralinkami, které dodají kávě novou dimenzi. Sladkost espressa můžeme přirovnat k Sacherovu dortu.
Asman Arianto, producent této kávy pochází z Palembangu na jihu Sumatry, ale od roku 1998 žije a pracuje v Acehu Tengahu. Většina místních zemědělců jsou migranti. Mnoho z nich bylo evakuováno ze Sinabung Berastagi na Severní Sumatře poté, co se dlouho nečinná sopka stala v roce 2013 opět nepřetržitě aktivní. Když Asman přijel do Acehu, začal pracovat v kávovém průmyslu a začal sbírat a zpracovávat mokrou loupanou kávu. Brzy přešel na sběr třešní a zpracování jako washed, honey nebo natural. Rozhodl se, že chce vybudovat družstvo, které by sdružovalo pěstitele kávy. V roce 2018 Asman založil družstvo Ribang Gayo Musara.
Družstvo Ribang Gayo Musara expanduje - členové zdvojnásobili výnosy produkce během pouhých pěti sezón (2016 až 2020). Nově dokončený družstevní mokrý mlýn byl spuštěn od sklizně 2020. Indonésie je známá svým jedinečným procesem "mokrého loupání" (Giling Basah). Asman a jeho tým však rozšiřují možnosti indonéské kávy diverzifikací metod zpracování družstva. Třešně se sbírají ručně na členských farmách. Po dodání do družstevního mlýna na mokré zpracování prochází třešně přísným výběrovým procesem. Třešně se poté suší na vyvýšených lůžkách ve sklenících.
- Nadmořská výška: 1.500 - 1.700 m n. m.
- Producent: Asman Arianto