Indonésie je vždy dobrá volba pro milovníky funky ovocných anaerobek se silným tělem - a zejména když je napražená maďarskou pražírnou Casino Mocca. Tyhle zrnka na filtr srší meruňkovými tóny s fermentovaným tělem jako kombucha a temnou sladkostí hořké čokolády.
Farma Frinsa Estate se nachází v okrese Pengalengan na západě ostrova Jáva a je řízena farmářem Wildanem Mustofou a jeho manželkou Atieq, která se stará o administrativu a finance. Nedávno se k nim po dokončení univerzity připojil také jejich syn Fikri, který hraje klíčovou roli ve zpracování kávy. Wildan a Atieq začali svůj první kávový projekt v horské oblasti Sindangkerta v roce 2010, což odstartovalo příběh farmy Frinsa Estate. Od samého počátku výroby kladli důraz na kvalitu, což vyžaduje pečlivou pozornost věnovanou každému kroku procesu. Dnes zahrnuje Frinsa Estate šest různých plantáží, vlastní zpracovatelský závod a sklad. Díky tomu mají plnou kontrolu nad pěstováním, zpracováním i tříděním své kávy.
Tato konkrétní várka, pocházející ze selektivního sběru lokální odrůdy Borbor, prochází unikátním zpracovatelským postupem. Po protřídění metodou flotace jsou kávové třešně umístěny do uzavřených plastových sudů, kde fermentují v prostředí bez přístupu vzduchu po dobu 72 hodin. Následně jsou sušeny v parabolických sušárnách jako při naturální (suché) metodě, dokud není dosaženo požadovaného stupně vlhkosti.
- Nadmořská výška: 1.400 m n. m.
- Producent: Wildan Mustofa