Indonésie FRINSA ESTATE - honey saccharo

od Kawa Coffee

Napsat první hodnocení
429 Kč vč. DPH (2,15 Kč / 1g)
Skladem > 5ks
Můžete mít dnes od 08:00 Další možnosti doručení

Typ balení:

 
Datum pražení
20.01.2025 (9 dnů)
Pražírna
Kawa Coffee
Země původu
Indonésie výběrová káva Indonésie
Region
Sunda
Odrůda
Andung Sari, Ateng Super, Borbor, Lini S795, P88, Sigarar Utang
Použití
Filtr
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Bílá čokoláda, Hruška, Krvavý pomeranč
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
Metoda přípravy
Aeropress, Chemex, Chytráček, French Press, Hario V60, Vacuum Pot

Pražírna Kawa Coffee představuje výjimečnou kávu z farmy Frinsa Estate v Indonésii, která oslní svým unikátním chuťovým profilem. Jemná kyselost krvavého pomeranče se zde snoubí s krémovou sladkostí bílé čokolády a šťavnatými tóny hrušky. Výsledkem je dokonale vyvážený šálek, který nabízí harmonii mezi živostí a jemnou sladkostí. Díky komplexitě a jemnému tělu se jedná o kávu, která okouzlí každého milovníka výběrové kávy. S cuppingovým skóre 87,75+ se řadí mezi skutečně výjimečné loty.

Farma Frinsa Estate, kterou spravuje Wildan Mustofa a jeho žena Atieq, se nachází ve výjimečné oblasti Západní Jávy, lokálně nazývané Sunda. Od roku 2010, kdy Wildan projekt zahájil, se farma zaměřuje na produkci vysoce kvalitní kávy. Frinsa Estate se rozkládá v nadmořské výšce 1300–1600 metrů a je vybavena moderním zpracovatelským zařízením přímo na místě, což umožňuje kompletní kontrolu nad celým procesem, od sklizně až po export. Farma je známá svou péčí o detail a využívá šest hlavních pěstebních oblastí, přičemž část kávových třešní pochází od vybraných místních pěstitelů. Tento přístup přispívá k výjimečné kvalitě jejich produkce.

Tento konkrétní lot je zpracován metodou Honey Inoculation, která zahrnuje použití kvasinek Saccharomyces cerevisiae, běžně využívaných v pekařství. Po ruční sklizni a důkladném třídění jsou kávové třešně fermentovány v anaerobním prostředí v kombinaci s mléčným kvašením. Tento proces probíhá tři dny, přičemž fermentace je pečlivě kontrolována obracením zrn. Po fermentaci jsou zrna depulpována a sušena na vyvýšených postelích, přičemž si ponechávají část dužiny. Tento náročný proces, trvající 14 až 20 dní, vytváří komplexní šálek s výraznou sladkostí, sirupovou texturou a jedinečnou hloubkou chutí.

Další kávy od Kawa Coffee

Zákazníci také nakoupili

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak Vám káva chutnala, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
6124 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice