Maďarská Casino Mocca se vrátila a přivezla s sebou plno dobrůtek. Mezi nimi i tuhle krasavici z Indonésie. Tahle kávička je plná zajímavých chutí nejvíce však po lékořicových bonbonech, bublinkaté kole a v závěru jsou cítit slaďoučké kakaové nibsy. To prostě musíte vyzkoušet!
Wildan Mustofa kromě práce na vlastní plantáži spolupracuje také s místními malovýrobci na úrovni poradenství a zpracování. Wildan v tomto případě řídí zpracování a kromě tradičních metod využívá i unikátní procesy jako je anaerobní fermentace. U této konkrétní šarže jsou kávové třešně po umytí umístěny do uzavřených plastových sudů, kde fermentují ve vzduchotěsném prostředí po dobu 96 hodin, a poté se suší v parabolických sušičkách, dokud není dosaženo požadovaného obsahu vlhkosti. Díky Wildanově podpoře a přesně odvozeným metodám zpracování tak mohou místní drobní pěstitelé dostat za kávu mnohem vyšší cenu, než kdyby se prodávala loupaná (tradiční místní způsob zpracování) místním kupujícím.
Arabica ze Západní Jávy, která je známá svou ochrannou známkou „PREANGER JAVA ARABICA“, se zdá být novým názvem ve světě indonéských zrnek arabiky, ale ve skutečnosti má dlouhou historii, protože se pěstovala a obchodovalo se s ní již od dob holandské koloniální éry. v 19. století. Postupně mnoho lidí ze Západní Jávy však přeměnilo své kávové plantáže na čajové plantáže.
- Nadmořská výška: 1.400 m n. m.