Pořádná kořeněná Indonésie od slovenské pražírny Concept. Tato káva vás zasáhne odvážnou směsí lesního ovoce a jemného červeného vína s tóny sladkých rozinek, tropického kokosu a hřejivého perníkového koření.
Wildan Mustofa a jeho manželka Atieq Mustikaningtyas zahájili svůj první kávový projekt v Sindangkeru v roce 2010. Tato oblast se později stala hlavním pěstitelským regionem Indonésie. Od prvního roku produkce se Wildan zaměřuje na kvalitu, která vyžaduje důkladnou péči a precizní zpracovatelské postupy. Farma Frinsa Estate se nachází v Západní Jávě, která je místně nazývána Sunda. Disponují vlastním mokrým mlýnem, dobře větranými skladovacími prostory a sušárnou, přičemž všechny tyto provozy leží v nadmořské výšce 1400 m n. m. Díky tomu mají plnou kontrolu nad svou produkcí od sklizně přes třídění a sušení až po export. Frinsa Estate spravuje 6 hlavních pěstitelských oblastí rozprostřených po regionu a zároveň vykupuje kávové třešně od několika pečlivě vybraných pěstitelů v okolí svého sídla. Tyto kávy jsou uváděny na trh pod značkou Frinsa Collective.
Tato káva prochází fermentací celých třešní s bakterií Lactobacillus, což je probiotická bakterie využívaná pro precizní fermentaci, která přispívá k čistému a transparentnímu chuťovému profilu. Po fermentaci se celé třešně suší buď na zemi, nebo v parabolických sušičkách, což zajišťuje rovnoměrnější sušení a tím i konzistentnější výsledky.
- Nadmořská výška: 1.400 m n. m.