Tento šálek kávy bude plný jemně sladkých tónů a oslní nás svým lehkým tělem. Přichází k nám z Indonésie Kelipah z nizozemské pražírny Sprout Coffee Roasters. Nechme se tedy unést tóny čokoládového a karamelového fondánu a tutti frutti. Můžeme zde však pocítit i nádech meruněk a zralých banánů, alkoholu a žvýkačky.
Producent této kávy jen pan Amin, který je producentem kávy 2. generace a který spravoval přibližně 1 800 hektarů produkce. Gayo Mandiri Coffee je skupina složená z více než 1 400 místních producentů a řídí ji pan Amin. Cílem Gayo Mandiri Coffee je spojit a dopomoci tak všem zemědělským družstvům k produkci plně sledovatelné a udržitelné zelené kávy.
Způsob zpracování u této kávy je anaerobní metoda. Ta probíhá tak, že jsou kávové třešně naloženy do fermentačních nádrží, uzavřeny a nechávají se kvasit. Po dosažení požadované úrovně pH se třešně suší na vyvýšených postelích, aby vzduch mohl proudit kolem a umožnit rovnoměrný proces sušení. Proces sušení kávy může trvat 4 - 6 týdnů. Během tohoto kroku se třešně několikrát denně otáčí nebo prohrabávají, aby třešně rovnoměrněji proschly. Jakmile jsou třešně zcela suché jsou pak oloupány, aby se odstranila jejich slupka a poté přichází proces suchého mletí. Následně se třídí podle hmotnosti, velikosti a barvy. Prostřednictvím tohoto procesu je tak vytvořen ovocný a vyvážený chuťový profil, který potom najdete ve výsledném šálku.
- Nadmořská výška: 1 400-1 800 m n. m.
- Producent: Mr. Amin