Výběrová káva Indonésie KERINCI ze švédské pražírny Muttley & Jack's je charakteristická tóny melounu, papáji a malin.
S více než 17 000 ostrovy a geografickou a kulturní rozmanitostí je Indonésie jednou z nejrozmanitějších zemí produkujících kávu. Káva je v centru indonéského obchodu od doby, kdy nizozemští osadníci zasadili první semena koncem 16. století. Káva „Kerinci Arabica“ úspěšně získala chráněné zeměpisné označení v roce 2017. Silnice jsou prašné a jsou přístupné pouze pro motorky, což ztěžuje přepravu. Objem výroby je stále nízký a nedokáže uspokojit relativně vysokou tržní poptávku po kávě z regionu. Každá oblast země má nějaký charakteristický způsob pěstování nebo variantu odrůdy. Farmy na Sumatře obvykle nejsou větší než 2 hektary, takže drobní zemědělci také pracují na nedalekých čajových plantážích, aby měli příjem po celý rok. Výrobci se často sdružují v družstvech, což má výhody, jako je efektivnější přidělování zdrojů, přístup k zemědělskému vzdělávání a odborné přípravě a v neposlední řadě lepší ceny. Tento lot přichází od výrobního družstva Koerintji Cooperative. Mladý profesionální vůdce družstva Triyono sleduje trendy ve zpracování, takže jejich nejnovější šarže byla zpracována anaerobní fermentací a poté dokončena suchým procesem. Káva je vyrobena z místních variant arabiky, např. Andung Sari, Sigarar Utang.
- Producent: Koerintji Cooperative
- Oblast: Sumatra
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1400 – 1700 m n.m.
- Odrůda: Sigarar Utang / Andung Sari
- Cuppingové scóre: 88