Do této kávy se pražiči z Beansmith's zamilovali tak moc, že je nyní můžete od nich ochutnat už 4. rok v řadě! Družstvo Barokah je na špici inovací v Indonéské kávě a tento úžasný lot zpracovaný metodou anaerobic honey je toho důkazem. Filtr z této kávy má ovocný až lehce alkoholový profil šálku s tóny cherry koly, tělem černého čaje a kyselinkou tamarindu.
Družstvo Koerintji Barokah Bersama je složeno ze 320 famářů, kteří žijí a hospodaří na náhorní plošině na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra. Historické erupce Mount Kerinci se postaraly o to, že okolní oblast je díky hlubokým zásobám úrodné sopečné půdy bujná a zelená. Družstvo řídí Triyono, který vede členy družstva ke zpracování a pražení vlastní kávy. Vedle zpracovací stanice mají plně vybavenou pražírnu, včetně laboratoře na ochutnávání kávy. To je obzvlášť působivé, uvážíme-li, že družstvo bylo založeno v polovině roku 2017. Během sezóny sklizně se káva sbírá ručně, přičemž pracovní sílu obvykle zajišťuje nejbližší rodina. Po sběru se káva dopraví do sběrného střediska UPH, kde družstvo vykupuje kávové třešně a kde se káva před přesunem do centrální stanice zpracovává.
U tohoto anaerobního honey lotu se třešně nejprve vytřídí pomocí floatingu, poté se položí na vyvýšené postele, kde pracovníci odstraní přezrálé, nedozrálé a poškozené třešně. Poté se zralé třešně opět sesbírají a uzavřou do vzduchotěsných plastových pytlů o hmotnosti 20 kg, které se po dobu 7 dnů skladují na chladném a suchém místě (s teplotou mezi 18 a 22 °C). Po 7 dnech se zrnka vyloupnou a znovu se uloží na vyvýšená lůžka, aby se usušily s dužinou. Lůžka jsou umístěna v kopulích, které chrání kávu před deštěm nebo ostrým slunečním světlem. Parchment se zde suší přibližně 20 až 23 dní. Po vysušení se káva ručně mele na suchém mlýně a třídí.
- Nadmořská výška: 1.400 - 1.700 m n. m.