Pražírna
Hasbean
|
Země původu
![]() |
Region
Sulawesi
|
Použití
Filtr
|
Způsob zpracování
Promyté
|
Chuťový profil
Brusinky, Tmavá čokoláda, Melasa |
Cuppingové skóre
86,5/100
|
Stupeň pražení
Světlé až středně světlé
|
Metoda přípravy
Aeropress,
Chemex,
Chytráček,
French Press,
Hario V60,
Vacuum Pot
|
Výběrová káva Indonésie SULAWESI TANA TORAJA A z britské pražírny Hasbean je charakteristická tóny brusinek, goji, tmavé čokolády a melasy.
Výběrová káva se na ostrově Sulawesi pěstuje již od svých počátků. Většina kávovníků se nachází v péči malých místních pěstitelů v regionu Tana Toraja na hornatém jihu. Mnoho zpracovatelů zde používá unikátní metodu zvanou giling basah, což je speciální polopromytá metoda, díky níž si zrna uchovávají vyšší obsah vlhkosti. Káva zpracovaná touto metodou má těžké tělo a neobvyklé zemité tóny, které vyvolávají v komunitě milovníků kyselé kávy smíšené pocity. V sedmdesátých letech však na Sulawesi pronikli i modernější metody zpracování, díky nimž se kyselost, sladkost a ovocná chuť projevuje výrazněji. Tana Toraja byla zpracovaná bez použití Giling Basah a v chuti i aromatice je to znát. Zrnka v pergamenu byla sušena na betonových nádvořích ihned po výkupu od drobných farmářů. Japonská společnost TOARCO, která farmu provozuje, nakupuje zrnka v pergamenu pouze od certifikovaných producentů, kteří musí dodržovat striktní protokol selektivního sběru třešní, skladovací podmínky a kontrolovat vlhkost zrn.
Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.