Výběrová káva Kolumbie EL TAMBO - vzorek z české pražírny Industra Coffee je charakteristická tóny červeného pomeranče, medu a meruněk.
Průměrný pěstitel kávy v oblasti Huila má asi 1,5 hektaru půdy a za jednu sklizeň vyprodukuje asi 50 pytlů kávy. Během několika měsíců sklizňové sezóny přiveze každou sobotu do města asi 10 pytlů kávy. Zpracovatelský závod Gran Galope je spojí dohromady a vytvoří plné kontejnery lahodné, bohaté a šťavnaté kávy.
Kolumbie je nejznámější díky svým promytým kávám. Po ruční sklizni zralých červených kávových třešní jsou přesunuty do mechanického stroje, kde je odstraněna jejich slupka. Pod touto slupkou se nachází sliznatá vrstva, která je odstraněna v promývacích kanálech, kam jsou třešně dále přesunuty. Po procesu promývání se kávové třešně přesunou na vyvýšené africké postele, kde se na Slunci suší, aby došlo ke zmírnění vlhkosti a bylo docíleno její požadované úrovně. Při tomto procesu se káva neustále převrací a kontroluje její kvalita, aby bylo zajištěno rovnoměrné prosušení.
- Nadmořská výška: 2 100 - 2 350 m n. m.