Představte si šálek kávy, který je jako cesta na orientální trhy: vůně koření, sladkost sušeného ovoce a hladká kávová textura. To vše naleznete v nové kávě z oblasti Jáva, Sunda. Každý šálek je bohatou kombinací chutí rozinek, švestek a kořeněných tónů. Jemná kyselost dodává zrnkům osvěžující vrstvu, zatímco hladké tělo zajišťuje, že je každé popíjení podmanivé. Tento kávový skvost je výsledkem bohaté sopečné půdy, tropického klimatu a pečlivého výběru kávových odrůd.
Nejde jen o chuť, ale i o místo, kde kávové zrno naroste. V Putangu, západní část ostrova Jáva, se pěstování kávy stalo uměním. Tato oblast, nacházející se v nadmořské výšce 1200 - 1500 metrů, je domovem pro druhou největší etnickou skupinu v Indonésii. Pěstují zde kávu se ctí a respektem k přírodě, dávajíce přednost tradičním a přirozeným metodám hospodaření. Takto pěstovaná káva je nejen lahodná, ale i šetrná k matce Zemi.
Co dělá tuto kávu tak jedinečnou? Tajemství leží v procesu zpracování. Po sklizni, která trvá od května do září, se zrna převezou do zpracovatelského závodu. Zde procházejí promytým procesem, kdy se odstraní všechny nečistoty a zbytky ze samotných zrmel. Toto zpracování, kombinované s tropickým klimatem a bohatou sopečnou půdou, vytváří výjimečný chuťový profil. Tóny rozinek, švestek a koření vás povedou na cestu objevování hloubky a bohatství tohoto nápoje. Když si příště nalijete šálek této kávy, vzpomeňte na příběh za každým zrnem.
- Nadmořská výška: 1.200 - 1.500 m n. m.