Nemůžete kávu kvůli kofeinu, ale milujete její chuť? Z této kávy budete mít radost! Pomocí technologie osmózy (Mountain Water Decaf proces), která používá vodu z Mexických hor, je z něj odstraněno 99,9% kofeinu a to bez použití chemie. Díky tomu si kávová zrna zachovají své odrůdové chuťové charakteristiky.
Proces odstranění kofeinu metodou Mountain Water Decaf je přírodní proces, který nepoužívá žádné chemikálie. Voda pochází z hor Pico de Orizaba v Mexiku. Princip odstranění kofeinu: namáčením kávových zrn ve vodě vyextrahují oleje a kofein. Poté probíhá filtrace vody pomoci uhlíkových filtrů, které ji zbaví kofeinu. Následně by však zrna neměla chuť, proto se vrátí zpět do tekutiny, která obsahuje chutě kávy, ale již žádný kofein. Díky tomu je možné rozpoznat odrůdové charakteristiky kávy. To je naše nová káva bez kofeinu.