Norská pražírna a výzkumná kávová laboratoř Coffea Circulor představuje Cascaru Keňa AFTERLIFE, která je charakteristická tóny manga a švestek.
Přírodní. Energizující. Geniální. Povznášející. Udržitelná.
Afterlife se snaží přinést znalosti o kávových třešních tak, jak jste si ani nemysleli. Projekt, na kterém se Coffea Circulor podílí, demonstruje obrácený výrobní proces, kde se zaměřují na kávové slupky/Cascaru jako primární produkt. Celý projekt spočívá v tom, využít Cascaru jako vysoce výživné ovoce, které dodá spousty energie. Kávové slupky tak nejsou viděny jako odpadní produkt, ale mají potenciál pro nové využití. Tato metoda primárně vytváří konzumovatelnou, vysoce výživnou kávovou třešeň s převratným skóre ORAC* 426 242 ± 85 248 μmol eq./kg. Pro představu Acai berry má 90 000, Goji 40 000 a divoké borůvky 10 000. Jeden gram kávové třešně se tedy rovná konzumaci zhruba 40 gramů obyčejných borůvek.
*ORAC=Oxygen Radical Absorbance Capacity je schopnost absorpce kyslíkového radikálu
Cascaru lze použít na denní bázi například v formě čaje a kdykoliv je potřeba pohotové konzumace k dodání energie.
- Výrobce: Ivica Cvetanovski & Macho
- Nadmořská výška: 1500 m n.m.
- Složení: Kávová třešeň/Cascara
- Využití: Lze přidat do ovesných kaší či do pečení, louhovat jako čaj, ...
- Uchování: Spotřebujte do jednoho roku od data výroby
Doporučení pro použití s vodou:
Pro optimalizaci chuti a charakteru používejte vodu s vyváženým obsahem minerálních látek. Pro ideální chuťový zážitek doporučujeme teplotu vody mezi 93-95°C.