Nenechte si ujít jedinečnou kávovou lahůdku od pražírny Tim Wendelboe. Tato promytá káva z Keni má velmi výraznou a intenzivní ovocnou chuť s osvěžující kyselostí. Očekávejte aroma ibišku, šípků a rebarbory. Užijte si každý doušek této výjimečné kávy plného překvapení.
Kávy z mokrého mlýna Gachatha patří již řadu let k nejlepším v Keni, což vede k vysoké poptávce díky jejich trvale vysoké kvalitě. Mokrý mlýn Gachatha byl několikrát navštíven a odhalil rozsáhlé školení, které družstvo poskytuje svým zemědělcům. Součástí mlýna je demonstrační plocha, kde členové absolvují školení o správné zemědělské praxi. Kromě toho pěstují sazenice kávovníků i stromů, které kávovníkům poskytují tak důležitý stín. Přestože většina členů stále pěstuje tradiční odrůdy SL28 a SL34, v poslední době se zvýšila výsadba nových hybridních odrůd, jako jsou Ruiru 11 a Batian. Káva z Gachathy si nicméně zachovává svou charakteristickou intenzivní ovocnou chuť, přičemž letošní káva možná zvýrazňuje světlejší červené plody.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.