Výběrová káva Keňa GAKUYUINI AA z berlínské pražírny 19grams coffee je charakteristická tóny malin, mučenky a černého rybízu.
Tuto kávu vypěstovali drobní farmáři, Thirikwa Farmers Cooperative Society a dovezena do mokrého mlýna Gakuyuini poblíž měst Kerugoya a Kianyaga ve střední Keni. Gakuyuini (nebo také Gakuyu-ini) je jediný mokrý mlýn družstva a nachází se v nadmořské výšce 1600 metrů nad mořem. Drobní zemědělci, kteří zásobují mlýn, pochází z okolních vesnic Githiru, Gituba a Mukure. Jejich malé farmy (z nichž většina jsou smíšené farmy se směsí kávovníků - v průměru asi 200 - 250 stromů - a potravinářských plodin) se nachází na jižních svazích Mount Kenya ve výšce 1 500 až 1 900 metrů nad mořem. Družstvo má celkem 1835 členů (5 členů ho řídí), z toho 1553 aktivních zemědělců. Během sklizně farmáři selektivně ručně sbírají nejzralejší a nejčervenější třešně, které se pak ve stejný den dodávají do mokrého mlýna družstva. Po rozvláknění jsou zrnka fermentována po dobu 12 - 16 hodin a poté promytá v čisté, čerstvé říční vodě, aby se odstranily všechny zbývající stopy slizu.
- Farmář: Abdul Rudahunga
- Farma: Thirikwa Cooperative Society
- Oblast: Gichugu
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1600 - 1700 m n.m.
- Odrůda: SL28 und SL34 Blend
- Sklizeň: Listopad - Leden 2020