Německá pražírna The Barn přichází s další dobrotou. Keňa GATOMBOYA AA je charakteristická tóny černého rybízu, červených hroznů a manga. Po zchladnutí v šálku ucítíte i voňavý bezový květ a ibišek, které doplňuje jasný, citronový závěr. Prostě Keňa, jak má být.
Jedním z top regionů pro vynikající keňské kávy je Nyeri. Nachází se na jihozápadních svazích hory Keni a těží z výživné půdy, vysoké nadmořské výšky a dlouhé historie produkce kávy. Gatomboya je v celém kávovém světě známá tím, že rok co rok vyrábí jedny z nej káv a je z těch mycích stanic, které ukazují, jak složité a krásné keňské kávy mohou být. Gatomboya je součástí Barichu Cooperative Society, sdružující asi 600 drobných členů, jejichž průměrná rozloha farmy je pouhých 0,4 hektaru. Tito farmáři dodávají stanici Gatomboya zralé, šťavnaté kávové třešně, kter0 jsou pečlivě vybrány a ručně tříděny podle přísných vizuálních kritérií. Hlavní sklizeň tu probíhá od října do prosince.
Při promyté metodě se kávové třešně nejprve zbaví slupky a většiny dužiny pomocí loupačky. Zelená zrna s jemnými zbytky dužiny pak procházejí fermentací 16-24 hodin, poté se promyjí v čisté vodě a namáčí 8-14 hodin. Káva se suší na afrických postelích až 21 dní. Během nejteplejší části dne i v noci se káva zakrývá, aby se dosáhlo pomalého a rovnoměrného sušení, a aby byla zrna chráněna před vlhkostí. Výsledek tohoto náročného procesu opravdu stojí za to.
Nadmořská výška: 1 800 m n. m.
Producent: Barichu Cooperative Society