Farma z oblasti Kirinyaga v Keni, je známá pro svou lásku k pěstování kávových stromů. Díky pečlivému způsobu pěstování a udržitelným praktikám vytváří kávu s výjimečným chuťovým profilem, který spojuje ostružiny, citrusy a rybízový džem.
Farmáři z oblasti Kirinyaga v Keni jsou pravými kouzelníky, kteří pečlivě pěstují své kávové stromy v nadmořské výšce 1600 až 1800 metrů. Tato výška s dramatickými teplotními výkyvy zpomaluje dozrávání třešní a dává kávě svou hutnost a sladkost. Výsledek jejich péče je nádherný. Promývací stanici Kabingara vlastní a provozuje družstevní společnost farmářů Karithathi (FCS) a většinou se jedná o kávové plochy menší než hektar. Jejich farmy mají do 350 stromů a to zajišťuje opravdu kvalitní péči stromům, díky které mají odrůdy úžasnou schopnost využívat omezené zdroje vláhy a nepotřebují zavlažování. Vše je v souladu s udržitelností a ohledem na životní prostředí.
Při sklizni se sbírají pouze ty nejlepší červené třešně, které putují do promývací stanice Kabingara. Pečlivé vizuální a hustotní třídění zajistí, že jen ty nejlepší plody pokračují v procesu. Tato péče je jasně patrná v konečném produktu a také zajímavém chuťovém profilu. Fermentace a sušení jsou umění samy o sobě. Každá postel se zrny je pečlivě prohrabována, aby sušení probíhalo rovnoměrně. Proces fermentace a péče o všechny zrna probíhá s láskou a trvá až 14 dní. Zde je místo, kde se mísí krása, vůně Keni a potřeba ohlížet se na budoucnost.
- Nadmořská výška: 1.750 m n. m.