The Barn, legendární německá pražírna dodávající nejen berlínským hipsterům pravidelné dávky kofeinu od roku 2010, přichází se šťavnatým espressem, co potěší i opravdu náročné: ovocná acidita rybízu a brusinek je vyvážená sladkostí karamelu a nugátu. Menší kávová zrna třídy AB jsou plná chuti, s krémovým závěrem připomínajícím čaj rooibos. Vyzkoušíte tuhle espresso lahůdku jen tak samotnou, nebo jako moderní šťavnaté cappuccino?
V úrodné oblasti Kirinyaga působí přes 800 drobných kávových farmářů, každý s přibližně 250 až 350 stromy. Ti dodávají jen ty nejkvalitnější, zralé kávové třešně do mycí stanice Kabingara, kterou vlastní a provozuje místní družstvo, Karithathi Farmers Cooperative Society. Zemědělci dostávají technickou agronomickou podporu od exportního partnera The Barn, s cílem minimalizovat přidávání hnojiv do půdy a zároveň maximalizovat výnos a kvalitu pěstované kávy. Díky vysoké nadmořské výšce, teplým dnům a chladným nocím, má káva z Kabingary typickou sladkost a lahodný ovocný charakter.
Zralé červené kávové třešně jsou ručně sbírány a následně dováženy do stanice Kabingara. Tady je z kávových zrn odstraněna slupka a většina dužiny. Následuje fermentace, promytí a sušení na vyvýšených lůžkách na slunci, nebo pomocí mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou ideální. Pečlivé sušení tu trvá v průměru 7 až 14 dní. Výsledná káva, zpracovaná touto promytou metodou, má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.