Výběrová káva Keňa KAGUMO z maďarské pražírny Awaken Coffee charakteristická tóny rybízového džemu, švestek a pomeranče.
Zpracovatelskou stanici Kagumo provozuje družstvo Mutira Farmer Cooperative Society, které zastřešuje několik regionálních zpracovatelských stanic na kávu, mimo jiné Kagumo, Mutitu a Kiangundu. Do celého družstva patří přibližně 4 000 členů. Družstvo Mutira Farmer Cooperative Society se též stalo součástí projektu s cílem zmenšit generační propad farmářů v Keni a nabízelo kávovou osvětu mladším lidem.
Promytá metoda v Keni se může na různých místech mírně lišit, ale obecně spočívá v promývání kávových třešní, která je pro tuto pěstitelskou zemi jedinečná. Káva se nejprve sklidí zralá a ještě týž den se zbaví slupek, poté se obvykle 24-48 hodin fermentuje v nádržích z betonu nebo cementu pod širým nebem. Poté se důkladně promyje pomocí vodních kanálků a následně se namáčí pod vodou po dobu 12-72 hodin. Poté se rozprostře na vyvýšená lůžka, kde se suší.
- Producent: Mutira Farmer Cooperative Society
- Farmář: Drobní farmáři
- Nadmořská výška: 1700 m n.m.