V chuťovém profilu této Keni KAGUMOINI AA od pražírny Father Carpenter najdete velký podíl sladkosti ostružinového džemu, který šálku dodává bohatost, dále svěžest coly, která dodává kávě život a nakonec sladkost muscovado cukru, který jí dodává jistotu. S kávou Kagumoini AA jsou vaše rána v bezpečí. Káva je světle pražená, takže je ideální pro milovníky ovoceného filtru.
Zemědělské družstvo Mugaga (FCS) v okrese Nyeri sdružuje 1 570 zemědělců a zahrnuje pět mlýnů: Kagumoini, Kiamabara, Kieni, Gathuga a Gatina. Družstvo pořádá pro své členy zemědělce pravidelná agronomická školení. Jejich součástí jsou pokyny, jak předcházet chorobě kávových bobulí a rzi listové, která napadá pěstované odrůdy SL28 a SL34. Pomáhá také při dohledu nad metodami zpracování a analýze vzorků pergamenu, aby se zajistily osvědčené postupy.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelené zrníčko s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Producent: Mugaga Cooperative
- Sklizeň: Prosinec 2022